Whisky Sour

SKŁADNIKI

60 ml Wild Turkey 101
20 ml świeżego soku z cytryny
15 ml syropu miodowego
4 krople Angostury Bitters
1 białko jaja kurzego
garnish: zest z pomarańczy

PRZYGOTOWANIE

Jest to koktajl shake’owany, podawany w niskim szkle, najlepiej na dużych kościach lodu. Można też wykorzystać jeden większy sześcian, na którym będzie prezentować się równie atrakcyjnie. Można najpierw „wytrzepać” kurze białko w shakerze „na sucho”, czylitzw. dry shake, i dobrze je napowietrzyć, a dopiero po ubiciu piany dodać resztę składników i lód, który schłodzi koktajl. Oczywiście możemy również wszystkie składniki od razu wyshake’ować i następnie przelać na lód do przygotowanego wcześniej szkła.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google